Veelgestelde vragen

foto_3

Hoelang blijft de kleur mooi?

De teint wordt ongeveer 5 tot 7 dagen behouden wanneer je deze goed verzorgt. Dit doe je door gebruik te maken van een milde douchegel en een vochtinbrengende crème.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Ik ga trouwen of heb een feest, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een afspraak maken?

Om alle risico’s te vermijden is het beste om twee of drie dagen voor de bruiloft of het feest een afspraak te plannen. Dan is de teint op zijn mooist en loopt je ook geen risico op eventuele vlekken op je feestelijke kleding.

Kan ik zwemmen of naar de sauna?

Door te zwemmen of naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling ook beter acht uur uitstellen, vanwege het transpireren. Kijk hier voor meer informatie over voor- en na de spray tan.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja, in principe wel. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tan niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem en snij- of schaafwondjes. Ook bij het gebruik van antibiotica word spray tan afgeraden.

Word ik niet oranje van spray tanning?

Sunless Brown Leidsche Rijn werkt met het internationale topmerken Way to Beauty en Vani-t Velocity (rapid tan). Deze zijn van zeer goede kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Na hoeveel dagen kan ik weer een behandeling ondergaan?

Voor een verlenging van de teint kan tussen 5 – 7 dagen de behandeling worden herhaald. Wanneer je binnen dit tijdsbestek terugkomt voor een (na)behandeling, verkrijg je deze tegen een gereduceerd tarief.

Ik ben zwanger, is spray tanning wel veilig voor mij?

In de self tan-oplossingen zitten geen schadelijke chemische stoffen, maar een spray tan behandeling tijdens het eerste trimester van een zwangerschap wordt afgeraden. Na deze periode is het advies om eerst te overleggen met je verloskundige of arts alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).