Veelgestelde vragen

foto_3

Word ik niet oranje van spray tanning?

Nee!! Sunless Brown Leidsche Rijn werkt met het internationale topmerken Way to Beauty en Vani-t Velocity (rapid tan). Deze zijn van zeer goede kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Hoelang blijft de kleur mooi?

De teint wordt ongeveer 5 tot 10 dagen behouden wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel. Dep je huid ook droog na iedere douchebeurt.

Kan ik direct na de spray tan in de zon?

Nee, het is aan te raden om na de spray-tan behandeling (of zelfbruiner) een dag de zon te vermijden. In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, gebruik daarom dagelijks een beschermende factor.

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en die zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling komt van de bronzer die in de lotion verwerkt zit. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ik ga trouwen of heb een feest, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een afspraak maken?

Om alle risico’s te vermijden is het beste om twee of drie dagen voor de bruiloft of het feest een afspraak te plannen. Dan is de teint op zijn mooist en loopt je ook geen risico op eventuele vlekken op je feestelijke kleding.

Kan ik zwemmen of naar de sauna?

Door te zwemmen of naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling ook beter acht uur uitstellen, vanwege het transpireren. 

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja, in principe wel. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tan niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem en snij- of schaafwondjes. Ook bij het gebruik van antibiotica word spray tan afgeraden.

Na hoeveel dagen kan ik weer een behandeling ondergaan?

Wanneer je spray tan er weer helemaal af is kun je een nieuwe behandeling ondergaan.

Ik ben zwanger, is spray tanning wel veilig voor mij?

In de self tan-oplossingen zitten geen schadelijke chemische stoffen, maar een spray tan behandeling tijdens het eerste trimester van een zwangerschap wordt afgeraden. Na deze periode is het advies om eerst te overleggen met je verloskundige of arts alvorens een spray tan te boeken. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).