Veelgestelde vragen

foto_3

Hoelang blijft de kleur mooi?

De teint wordt ongeveer 5 tot 7 dagen behouden wanneer je deze goed verzorgt. Dit doe je door gebruik te maken van een milde douchegel en een vochtinbrengende crème (bij voorkeur de Whitetobrown Bodywash en Whitetobrown Extend).

Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Ik ga trouwen of heb een feest, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een afspraak maken?

Om alle risico’s te vermijden is het beste om twee of drie dagen voor de bruiloft of het feest een afspraak te plannen. Dan is de teint op zijn mooist en loopt je ook geen risico op eventuele vlekken op je feestelijke kleding. Kijk hier voor meer informatie over ons bruidsarrangement.

Kan ik zwemmen of naar de sauna?

Door te zwemmen of naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling ook beter acht uur uitstellen, vanwege het transpireren. Kijk hier voor meer informatie over voor- en na de spray tan.

Bouw ik een kleur op?

Wanneer je regelmatig een behandeling ondergaat, helpt dit om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Is spray tanning voor iedereen geschikt?

Ja, in principe wel. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem en snij- of schaafwondjes. Ook bij het gebruik van antibiotica word spray tanning afgeraden.

Word ik niet oranje van spray tanning?

Sunless Brown Leidsche Rijn werkt met het internationale topmerk Whitetobrown. Deze is van zeer goede kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Na hoeveel dagen kan ik weer een behandeling ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 6 of 7 dagen de behandeling worden herhaald. Wanneer je binnen dit tijdsbestek terugkomt voor een (na)behandeling, verkrijg je deze tegen een gereduceerd tarief.

Ik ben zwanger, is spray tanning wel veilig voor mij?

In de self tan-oplossingen zitten geen schadelijke chemische stoffen, maar een spray tan behandeling tijdens het eerste trimester van een zwangerschap wordt afgeraden. Na deze periode is het advies om eerst te overleggen met je verloskundige of arts alvorens een spray tan te boeken.

Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap (oververhitting / UV straling).